25 Kasım 2019 Pazartesi

Gümüş Nasıl Parlatılır?


Bulaşık makinenizin, gümüş eşyalarınızı temizlemek için iyi bir iş çıkardığını düşünebilirsiniz, ancak tekrar düşünün. Yakından bakarsanız, aşırı kullanım ve zayıf yıkama tekniklerinin bir sonucu olarak gümüş eşyalarınızın karardığını görebilirsiniz. Belki kaşıkların üzerinde görünmeyen lekeler var ya da çatallarınızda pas oluşmaya başladı. Böyle bir sorununuz var ise gümüş eşyalarınızın iyi bir bakıma ihtiyacı var demektir.Gümüş eşyalarınızın temizliği sağlığınızı da doğrudan etkiler. Beylikdüzü temizlik şirketi olarak, gümüş eşyalarınızın etkili ve pratik şekilde nasıl temizlenir bundan bahsedeceğiz sizlere.
Dolabımızda yada vitrinlerimizde gümüş ev aksesuarlarımız tozdan kararmış, eski parlaklığını kaybetmiş olabilirler. Muhtemelen, ilk aldığınız parlak ve canlılığını kaybetmiş durumdalar.Tabii ki gümüş cilası satın alabilirsiniz, ancak bu ürünler genellikle çevreye zarar verebilecek sert kimyasallar içerir. Doğallıktan yanaysanız, size masrafsız gümüş temizliği nasıl yapılır anlatacağız.
Peki gümüşü nasıl temizlersin? Neyse ki, gümüş eşyalarınızı birkaç dakika içinde eski parlaklığına geri döndürebilecek kanıtlanmış yöntemler vardır. Gümüşü etkili şekilde nasıl cilalayacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.
gümüş eşya parlatma

1. Alüminyum folyo  kullanın

Bu denenmiş ve gerçek tarif sihir gibi çalışır. İlk önce alüminyum bir tava veya fırın kabını bulun ve folyo ile kaplayın. Daha sonra, gümüş eşyalarınızı tavaya koyun ve 1 çorba kaşığı kabartma tozu (sodyum bikarbonat) uygulayın.
Gümüş kap üzerine bir bardak kaynar su dökün ya da kararmış gümüş kaplamayı tamamen batırmaya yetecek kadar su ekleyin. Yapmanız gereken tek şey 3 dakika kadar bekletmek. İşte size özel bir ipucu: Bu yöntemi mücevherlerinizi de temizlemek için kullanabilirsiniz.

2. Kabartma tozu ve su karıştırın

Bu uygulamalı yaklaşım, en sinir bozucu lekelerden bile kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ovucu bir madde oluşturmak için kabartma tozu ile suyu birleştirin. Kararmış gümüşünüzü karışımla ovalayın ve her lekeyi ovalayın.

3. Organik Diş Macunu ile Ovun

Tek yapmanız gereken, az miktarda diş macununu bir beze sıkmak ve gümüşlerin kusurlarına sürtmek. Diş macununu duruladıktan sonra, gümüşünüzün nasıl parladığını göreceksiniz.

4. Limon Suyuna batırın

Kabartma tozu erişimine sahip değilseniz, ancak gümüş eşyalarınız için hala derin bir temizlik istiyorsanız, bu limon suyu tarifi tam size göre. Kararmış gümüşünüzü ½ su bardağı su, süt ve 1 çorba kaşığı limon suyu karışımına batırın. Sabahları her zamankinden daha parlak parlayan gümüş eşyalarınızla uyanacaksınız.
 Beylikdüzü temizlik olarak sizlere pratik bilgiler vermeye devam edeceğiz.Yukarıda bahsettiğimiz yöntemleri gümüş eşyalarınıza size hangisi uygunsa onu uygulayın Gümüş eşyalarınız daha önce hiç olmadığı gibi parlayacak. Şimdi tek yapmanız gereken güzel gümüş eşyalarınızı masaya koymak ve rahatlamak. Misafirleriniz, gümüş eşyalarınızı temizleme konusunda harcadığınız çabayı kesinlikle takdir edecektir!

Gümüş Eşyaları Nasıl Parlak Tutarım?

Artık gümüşü nasıl temizleyeceğinizi bildiğinize göre, bir sonraki adım güzel gümüş eşyalarınızın parlak kalmasını sağlamak. Başarılı parlatma işleminden sonra, parıldayan gümüşünüzü kararmaz çantalarda sakladığınızdan veya asitsiz kağıt mendil içine sarabilirsiniz. Gümüşünüzü tekrar kapatılabilir bir fermuarlı saklama torbasında saklayın. Gümüş havanın sıcaklığı, soğukluğu ve neminden etkilenerek kararma yaptığından dolayı, sık sık kuru yumuşak bir bezle silin.
Bu olaydan sonra sizin açınızdan biraz daha fazla çaba harcamak, bir dahaki sefere çıkardığınızda gümüş eşyalarınızı temizlemek zorunda kalmamanızı sağlayacaktır.
Gümüş eşyaları temizlemek zor veya pahalı olmak zorunda değildir. Sadece birkaç ev eşyası eski kararmış gümüş eşyalarınıza yepyeni bir parlaklık kazandırabilir. Konuklarınızı etkilemek hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Beylikdüzü temizlik şirketleri Göktem Temizlik, temizlikde tek adres. Temizlik hizmetlerini en iyi fiyata en iyi hizmeti vermeyi prensip edinmiş müşterilerimizin memnuniyeti için çalışmaktayız. Okuduğunuz için teşekkürler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder