2 Aralık 2019 Pazartesi

Fırın Nasıl Temizlenir?


Aralık 2, 2019
Temizlik evlerimizde çok yaygındır ve çoğu insan temizlik işlerini yaparken zorluklarla karşılaşır. Bu yazımızda fırın temizliğinin püf noktalarından bahsedeceğiz. Beylikdüzü temizlik şirketi Göktem Temizlik, sektördeki bilgi paylaşımlarını müşterilerimiz ile paylaşarak daha verimli hale getiriyor. Fırını yanlış mı temizliyorsun? Fırını temizlemek için kullandığınız şeyin en iyisi olduğunu düşünebilirsiniz. Muhtemelen temizlemek için doğru ürünleri kullanmıyorsunuz ve hayal kırıklığına uğradınız. Fırını temizlemek için kabartma tozu ve sirke kullanabileceğine inanabilirsin.
İşin iyi yanı, fırını temizlemenin güvenli ve etkili bir yöntem olmasıdır. Karışımı hazırlamak çok kolaydır, ardından temizlemek için birkaç dakika içinde kullanın. Bu sert kimyasalların en iyisi olduğunu düşündüğünüzden şüphe duyabilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Fırınınızın süper temiz olmasını ve tüm mutfağın hoş kokmasını istiyorsanız, sirke ve kabartma tozu kullanmak akıllıca olacaktır. Gerçekten nasıl gideceğini merak ediyor musun? Daha fazla endişelenme. Size hızlı rehberlik sağlayan bu makaleyi okumaktan çekinmeyin.

İzlenmesi gereken basit ve kolay kurallar aşağıdadır:

Gereksinimler
• Nemli bir bez parçası
• Eldivenler
• Plastik spatula
• Sirke (beyaz)
• Kabartma tozu
• Su  (Bir kase)
• Bir sprey şişesi
• Fırın
Fırını temizlemeye başlamadan önce, bu şeylerin yanınızda olduğundan emin olun.
fırın temizliği
Talimatlar 
1. Fırına, fırının raflarını veya fırının içindeki her şeyi çıkardığınızdan emin olun. Onları bir kenara koyun.
2. Bir kez geçtikten sonra bir kabartma tozu macunu hazırlayın. Sadece kabartma tozu ve bir miktar su karışımı yapın ve kıvamın yayılabilir olduğundan emin olun.
3. Fırının içine kıvamı sür. Bu işlemi yaparken eldiveni kullandığınızdan emin olun çünkü ellerinizi kirletebilirsiniz. Kabartma tozu, sürtündüğünde kahverengiye dönüşüyorsa sorun olmaz. Her yerde temizliği garantilemek için fırının iç kısımlarında sürtünmeye devam edin.
4. Karışımı fırından temizlemeyin, sadece 12 saat boyunca orada bırakın.
5. Aynı işlemi kullanarak fırın raflarını temizleyin.
6. 12 saat geçtikten sonra, karışımı fırından silmek için nemli bir bez kullanın. Kabartma tozu çok yapışkansa, çıkarmak için plastikten yapılmış bir spatula kullanın.
7. Sirkeyi sprey şişesine koyun ve ardından kabartma tozu kalıntılarının yapışkan olduğu yere püskürtün. Kabartma tozu ve sirkenin reaksiyona gireceğini bilmek akıllıcadır. Sprey şişesi yoksa endişelenmenize gerek yok. Bez parçasının üzerine serpin sirkenizi, ardından silmek için kullanabilirsiniz.
8. Bir sonraki adımda, tüm kalıntıları nemli bir bezle silmeyi deneyin. Fırınınız tamamen temizlenene kadar bu işlemi tekrar tekrar yapın. Parlak görünmesini istiyorsanız, bezinize sirke ve su ekleyin ve silmeye devam edin. Bir kez fırınınız geçtikten sonra parlayacak.
9. İlk önce fırın raflarını temizlediniz. Şimdi bunları fırına geri verebilirsiniz ve temizleme işlemi yapılır.
fırın temizliği sonrası
Tüm bu yönlerin, fırın penceresi dahil fırının tüm parçalarına yapılabildiğine dikkat etmek önemlidir.
Çoğu durumda insanlar evlerinde temizlik yapacak Esenyurt temizlik şirketleri yardım almayı tercih ederler. Bu doğrudur çünkü çoğu insan kendi ekipmanının temizliğini yapmak için zaman bulamaz. Diğer zamanlarda, bazı temizlik işlerini yapmaktan yorulabilirsiniz. Eğer zihninizde böyle bir zihniyet varsa, o zaman değiştirmek için bir ihtiyaç vardır. Yerinizi temiz tutmak için önemli nedenler var.

Aşağıdaki nedenlerden dolayı temizliği korumak çok önemlidir:

– Temiz bir alan veya çevre bulaşıcı olabilecek böceklerden arındırılmıştır. Yerinizi temiz tuttuğunuzda hamamböceği gibi diğer rahatsız edici zararlıları da önleyeceksiniz.
– Temizlik aynı zamanda ekipman çeşitlerinin dayanıklılığını da korur
– Bir diğer önemli nokta, temiz alanın daha iyi sağlık ve genel hijyen sağlamasıdır
– Temizlik iyi kokuyu arttırır ve kötü olanı ortadan kaldırır.
Bu nedenle, hissetmeseniz bile düzenli temizliği sağlamak önemlidir.
Alternatif olarak başka çözümler de vardır; temizlik işleri, daha önce belirtildiği gibi size göz korkutucu olabilir. Bu düzensiz kaldığınız anlamına gelmez. İyi olan, başka birinin sizin adınıza yapabileceğidir. Yapılacak en iyi şey, en iyi hizmeti sağlayacak en iyi temizlik şirketini seçmektir. Bu tür şirketleri seçerken çok akıllı olmalısınız. Seçmek üzere olduğunuz şirketin aşağıdaki özelliklere sahip olduğundan emin olun:
– Nitelikli olması
– İyi itibarını olması  – Uygun fiyatlarla hizmet sunması – Kullandıkları ürünler de dahil olmak üzere iyi temizlik ekipmanlarına sahip olması – Çok çeşitli temizlik hizmetleri sunması
Şimdi kirli bölgede yaşıyorsanız, kendinizi veya kimseyi suçlayamazsınız. Daha önce belirtildiği gibi, temizleme yöntemleri çok basit ve takip etmesi kolaydır. Fırını nasıl temizleyeceğine dair hızlı rehber yüzünden benimle aynı fikirde olabilirsin. Temizliği korursanız, her şey sizinle birlikte olacak. Temiz bir alanın stres seviyesini azaltmanıza olanak sağlayacağını unutmayın.
Yukarıda belirtilen tüm bilgiler temizliği elinizden geldiğince en iyi şekilde korumanıza yardımcı olur. Ve biraz temizlik yapmayı zor buluyor olsaydın, şimdi senin için daha kolay. Sadece bu bilgiyi uygulamaya koyun ve size çok yardımcı olacaktır. Evinizin güzel bir koku almasını istiyorsanız, öğrendiklerinizi yapmaktan çekinmeyin. Doğru Beylikdüzü temizlik şirketleri seçmenin ipuçlarını takip edin veya kendi başınıza hijyen sağlayın. Evinizdeki ekipmanı veya başka herhangi bir şeyi temizlemenin birkaç yolu vardır. Zor bulursanız, kullanılacak en iyi ürün hakkında uzmanlara danışmak akıllıca olur. Ayrıca bir temizlik şirketinden aldığınız hizmetleri de düşünebilirsiniz.

Artık elinizde tüm bilgilere sahip olduğunuza göre kesinlikle temiz bir alanda yaşayacaksınız. Fırını temizlemek için yanlış bir yol kullanıyorsanız, kabartma tozu ve sirkenin en iyi yöntem olduğunu biliyorsunuzdur (doğru yöntem). Sadece temizleme yöntemlerini uygulamaya çalışın ve şaşırtıcı sonuçlara hayran kalacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder